Tekniske oplysninger

Tekniske oplysninger

Vi kan levere alle slags presenninger med de nedenstående egenskaber, alt afhængigt af krav og formål.

Når du handler hos os, kan du være sikker på at vi benytter råvarer af høj kvalitet. Vi tager helst en dialog, for at sikre at de rette råvarer med de rigtige egenskaber bliver brugt til din opgave.

Vægt og styrke

Der findes mange typer af færdige presenninger på markedet og vægten er som oftest opgivet inklusive ombuk, væv, belægning, ringe, reb og indpakning, hvilket betyder, at den relative vægt stiger jo mindre presenningen er. Derfor bør man kun sammenligne råvarens vægt, som opgives i g/m².

Mange tror, at vægten alene fortæller noget om en presenningsstyrke, hvilket typisk er eneste indikator, når det gælder bomuld og andre stoftyper. En presennings styrke vurderes typisk ud fra trækstyrke, rivstyrke og vedhæftningsevne, hvilket oftest måles i Newton pr. 5 cm

Brandhæmmende/ Flammehæmmende egenskaber FR

(FR: forkortelse af flame retardancy)

Alle presenninger vil brænde, når de udsættes for tilstrækkelig varme.

  • HDPE/LDPE kvaliteter tåler fra -40 til + 80 C.
  • PES/PVC kvaliteter tåler fra – 30 til + 70 C.

Flammehæmmere tilsættes for enten at reducere eller sinke flammespredningen ved brand. I nogle tilfælde er de endda med til at slukke flammer, hvis den eksterne varmekilde er stoppet. Med andre ord vil flammehæmmere kun give ekstra tid til at flygte fra et sted, hvor en presenning brænder.

I et brandfarligt miljø kan vi tilbyde både brandhæmmende og antistatisk dug. Vores brandhæmmende dug er godkendt til B1/M2 og nogle tilfælde M1.

UV stabilitet

Sollys har en negativ effekt på holdbarheden af plast. UV bestråling vil nedbryde kemiske bindinger i presenningen. Processen resulterer i revner, afsmitning, falmede farver og tab af mekaniske egenskaber såsom brudstyrke, strækstyrke og rivstyrke. UV stabilisatorer vil bremse denne nedbrydningsproces.

For produkter, der kræver en længere levetid er UV stabilisatorer tilsat i både væv og belægning under produktionsprocessen. UV stabilisatorer i plast reagerer normalt ved at absorbere UV bestråling og ved at konvertere energi til lavere varmegrader. De anvendte kemikalier ligner dem, der anvendes i solcreme, som beskytter huden mod solskoldning.

Alle vores presenninger er UV bestandige.

Fødevaregodkendt presenning

Presenco kan tilbyde fødevaregodkendt presenning, der overholder UNE-EN 1186-05:2002 og UNE-EN 1186-14:2002. Til lamelforhæng kan vi levere dug, som er ftalatfri, der egner sig til fødevareindustrien.

Yder dokumenteret beskyttelse

Til vores svejseforhæng benyttes udelukkende dug der overholder ISO/DIS 25980 40.00.

Har du spørgsmål eller ønsker at kontakte vores salgsafdeling?

(+45) 70 300 199 info@presenco.dk

Fødevaregodkendt pvc
UV bestandig presenning
Brandhæmmende presenning
Fødevaregodkendt pvc UV bestandig presenning Brandhæmmende presenning

Har du spørgsmål eller ønsker at kontakte vores salgsafdeling?

(+45) 70 300 199 info@presenco.dk

Bliv ringet op